Beh Mah, Abdullah Edip Cad. Dr. Talat Bayram İş Merkezi Kat: 4 No: 30, 27100 Şahinbey/Gaziantep

Emeklilik Planınız İçin En Uygun Yaşam Tarzı Nedir?

01.11.2023
104

Emeklilikte vergi avantajlarından yararlanmak için aşağıdaki yollardan bir ya da birkaçını deneyebilirsiniz:

1. Özel emeklilik sistemleri (BES veya individual pension plan – IPP) aracılığıyla yatırım yapın: Bu sistemlerde tasarruflarınızı önceden vergiye tabi tutmayıp, gelecekte elde edeceğiniz gelirlerin bir kısmını vergisiz olarak almaya hak kazanabilirsiniz.

2. Vergi iadesi alma: Gelir vergisi beyannamenize emeklilik primleri ve ödeme belgelerinizi dahil etmek suretiyle, emeklilik primlerinizin vergisi kadar vergi iadesi alabilirsiniz.

3. Emeklilik hesabınızı sigortalamak: Emeklilik hesabınızı sigortalayarak, hesabınızı koruyabilir ve risklerinize karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

4. Emeklilik maaşlarınızın, vergi avantajlarından yararlanan ülkelerde ya da bölgelerde bulunan finansal kurumlara ya da yatırım araçlarına yatırılması: Bu şekilde emeklilik maaşlarınızın vergi avantajlarından faydalanabilirsiniz.

5. Özel mükellefler için emeklilik katkı paylarını vergiden düşürmek: Emeklilik katkı payları işveren veya çalışan tarafından ödenir. İşverenler emeklilik katkı paylarını işveren gideri olarak, çalışanlar da emeklilik katkı paylarını gelir vergisi matrahından düşerek, vergiden kaçınabilirler.

Not: Hangi durumda ne kadar emeklilik vergisi ödeneceği veya vergi avantajlarından ne kadar yararlanılabileceği konularında ayrıntılı bilgi için vergi danışmanınızla görüşebilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YARDIMCI OLMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ