Beh Mah, Abdullah Edip Cad. Dr. Talat Bayram İş Merkezi Kat: 4 No: 30, 27100 Şahinbey/Gaziantep

Normal Emeklilik Yaşı Kaçtır?

30.12.2022
143

Son dönemdeki durumları göz önünde bulundurursak erkek çalışan ve kadın çalışan diye iki şekilde ele alabiliriz. Erkeklerde en az 60 yaşını doldurmak ve prim gününü tamamlamış olmak gerekiyor. Kadınlarda ise en erken 58 yaşında bu durum gerçekleşir.

Erken Emekli Olmak Mümkün Mü?

​​​​​Yaş fark etmeme ile birlikte erken emekli olmak tamamen mümkündür. Yıpratıcı ve ağır işlerde çalışan kişiler için ek prim hakkı veriliyor. Bu durum işçi ve memurlar için büyük önem arz ediyor. Bu durum emekli olunması için prim sayısını arttıracak ve emekli olunacak yaşı bir miktar öne çekecektir.

Erken Emekli Nasıl Olabilirim?

Kadınlar ve erkekler için olmak üzere iki ayrı erken emeklilik durumu vardır. Kadınlar sigortadan sonraki dönemde doğum yaparsa doğumlarını borçlanıp 3 çocuk için 6 yıl (2160gün) kazanır. Erkeklerde ise durum farklıdır. Erkekler sigortadan önceki dönemde yerine getirdikleri askerliklerini borçlanarak 2 yıla varan erken emeklilik imkanına sahip oluyor.

3600 Günde Emekli Olmak Mümkün Mü?

1999 yılının eylül ayı öncesinden sigortalı olanlar için mümkün. Bu kişiler 15 yılı ve 3600 günü yani 10 yıl primini tamamlama ile birlikte kadınlarda 50 yaşında emekli olma hakkı sağlıyor. Erkeklerde ise 55 yaşını doldurmak şartıyla kısmı emeklilik hakkına sahip oluyor . Kişinin emeklilik yaşı bu 3 kriteri tamamladıkları tarihe göre şekil alıyor.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YARDIMCI OLMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ